Посетить эту Анкету   Авторські СТАТТ...  Дата создания: понедельник, 16 августа, 2021 - 15:19

Знайомства США. Хвилі з каменю в Аризоні

Украинский

"Хвиля" - так американці назвали формацію з червоних скель, дивлячись на яку, віриш, що це скам'яніла хвиля. Дане місце, відоме серед туристів своїми барвистими хвилеподібними формами, розташоване на схилах каньйону Койот Бют в гірській пустелі Парія Каньйон-Вермілен на плато Колорадо, на межі штатів Аризона та Юта. Звичайно, все це утворилося завдяки розвитку геологічного середовища даного регіону, а фізичне вивітрювання - головна причина формування подібного дива.

"Хвиля" утворилися з пісковику Навахо часів юрського періоду, тобто приблизно 190 мільйонів років тому. Вчені, які досліджували освіту, стверджують, що протягом століть старі піщані дюни скам'яніли, перетворившись на ущільнену породу завдяки накопиченню кальцію у вертикальних і горизонтальних шарах. Через вітер і дощі, які тривалий час впливали на утворення, вони придбали такі химерні форми.

Створена з м'якого пісковика, "Хвиля" досить тендітна, тому тут слід ходити обережно, щоб не зруйнувати дрібні хребтоподібні нарости. Екскурсії обмежені кількістю туристів - до 20 чоловік на добу. З урахуванням того, що це місце так само користується величезною популярністю серед професійних фотографів зі всього світу, для яких провести фотосесію тут - заповітна мрія, ситуація з відвідуванням "Хвилі" ускладнюється ще більше.

На захід від Хвилі лежить "Друга Хвиля", що має більш темні кольори.

Знайомства США. Хвилі з каменю в Аризоні Природа, Царство Природи, Заповідник, США, Арізонська хвиля id546640485
Знайомства США. Хвилі з каменю в Аризоні Природа, Царство Природи, Заповідник, США, Арізонська хвиля id1930198567
Знайомства США. Хвилі з каменю в Аризоні Природа, Царство Природи, Заповідник, США, Арізонська хвиля id2021545420
Знайомства США. Хвилі з каменю в Аризоні Природа, Царство Природи, Заповідник, США, Арізонська хвиля id590747990
Знайомства США. Хвилі з каменю в Аризоні Природа, Царство Природи, Заповідник, США, Арізонська хвиля id962014022
Знайомства США. Хвилі з каменю в Аризоні Природа, Царство Природи, Заповідник, США, Арізонська хвиля id1571822721
Знайомства США. Хвилі з каменю в Аризоні Природа, Царство Природи, Заповідник, США, Арізонська хвиля id738319966
Оценка: 5 (голосов 5)
Назад
Посетите Самые уникальные обои, редкие фотографии и красивые картинки на сайте 12dz.com, по таким категориям как: Арізонська хвиля, Заповідник, США, Царство Природи, Природа, и много других качественных изображений на рабочий стол Вашего компьютера, или мобилного телефона. Коллекция изображений всегда обновляется! Будьте всегда в курсе новейших обоев, фото и картинок!