Посетить эту Анкету   Авторські СТАТТ...  Дата создания: воскресенье, 17 января, 2021 - 15:06

Знайомства Черкаси. Куди можна піти на побачення з дівчиною

Украинский
id270534071 Побачення, Чоловіки, Романтична зустріч, Відпочинок та Дозвілля, Відносини, Жінки, Знайомства
id1278740473 Побачення, Чоловіки, Романтична зустріч, Відпочинок та Дозвілля, Відносини, Жінки, Знайомства
id1152464837 Побачення, Чоловіки, Романтична зустріч, Відпочинок та Дозвілля, Відносини, Жінки, Знайомства

Кожне з міст чудове по-своєму, особливо якщо це історичне місто. 

І сьогодні піде мова про Черкаси, славний край козачої вольниці і волелюбного духу, про землі поета Тараса Шевченка. 
А ще це місто унікальне єдиним у Європі буддистським храмом Білого Лотоса, гіперболоїдною вежею Шухова. Отже, про те, куди можна сходити на побачення  в Черкасах, чим цікаве це місто, ми розповімо в цій статті.

Парк «Долина троянд» 

Чудове місце для побачення -  затишний парк «Долина троянд». 
Тут зазвичай проходять міські заходи та свята. Посидьте з коханою на лавочці, вибравши місце на алеї біля одного з декоративних озер з фонтанами. Або подивіться на неозорі простори Кременчуцького водосховища, на березі якого розкинувся парк.

Є тут і невеликий пляж. 

Пам'ятка «Долини троянд» – оригінальний сонячний годинник. 
Стрілкою 15-метрового циферблата служить силует журавля, а цифрами – 12 стільців, розташованих по колу.

Нещодавно в парку спорудили 35-метрову стіну-мозаїку з портретами Тараса Шевченка, Богдана Хмельницького, Василя Симоненка, відомих людей краю та близько 4 тисяч простих городян. Якщо відійти від стіни трохи далі, то можна побачити, як з усмішок зображених людей складеться патріотична фраза «МИ – Черкаси!» На зиму фотографії з FaceWall переїжджають на зберігання до місцевого музею.

Замкова гора, чи Пагорб Слави 

На Пагорбі Слави в Черкасах височить пам'ятник Батьківщині-Матері. Тут проводяться міські меморіальні заходи. Пам'ятник знаходиться на місці давньоруського городища, основою якого була Черкаська фортеця. Нині це місце поховання більш ніж 3500 воїнів, які захищали Черкаси у 1942–43 роках. На вершину пагорба екскурсанти піднімаються спеціальними гранітними сходами, і звідси відкривається чудова панорама на «Долину Троянд».
 

 

id871551873 Знайомства Черкаси. Куди можна піти на побачення з дівчиною
id535129670 Знайомства Черкаси. Куди можна піти на побачення з дівчиною
id701509937 Знайомства Черкаси. Куди можна піти на побачення з дівчиною

Будинок Цибульських

Шанувальникам творчості Тараса Шевченка буде чим зайнятися в Черкасах. Відвідайте будинок Цибульських, він же музей Кобзаря або музей однієї книги – старовинна будівля в архітектурному ансамблі міста. Вона побудована в 1852 році, а в 1859 році саме тут, в будинку своїх друзів братів Цибульських, відбував досудове слідство 26-річний Тарас Шевченко. Сам музей сьогодні популярний завдяки величезній кількості книг українського генія. Тут зберігається і перше видання Кобзаря 1840 року.

Гіперболоїд інженера Шухова 

На водоканалі Черкас збереглася унікальна споруда – водонапірна гіперболоїдна вежа висотою 36 метрів, збудована видатним інженером Шуховим у 1914 році. Ажурну споруду зі сталевих конструкцій часто порівнюють з французькою Ейфелевою вежею, всього таких веж у світі збереглося 13. Черкаський раритет вже не використовується для підйому води, це пам'ятник архітектури, зазначений у багатьох путівниках.

Будинок Щербини, або Палац щастя

Одна з архітектурних пам'яток, які обов'язково варто подивитися в Черкасах, – будівля Палацу одружень. Старовинний особняк інженера Щербини був побудований у 1892 році. Він прикрашений ажурними арками і спеціальною декоративною колонадою. Завдяки сучасній системі підсвічування, ввечері черкаський Палац щастя виглядає дуже привабливо. Приходьте подивитися – і переконаєтеся самі!

Буддистський храм військових мистецтв «Білий Лотос» 

В Черкасах знаходиться єдиний в Європі буддистський храм «Білий Лотос», прообразом якого став храм у Лаосі. В архівних документах є запис про таємничий камінь, який знайшли на острові озера в Черкасах. На камені був зображений Будда... Сьогодні ця знахідка – одна з визначних пам'яток храму. На вході в келії – фігури воїнів, привезені з Тибету. Буддистський храм у Черкасах – місце вивчення бойових мистецтв і проведення чайних церемоній.
Такі церемонії, а крім них і весільні, можна побачити у вихідні дні.
 

 

id776931917 Побачення, Чоловіки, Романтична зустріч, Відпочинок та Дозвілля, Відносини, Жінки, Знайомства
id449999575 Побачення, Чоловіки, Романтична зустріч, Відпочинок та Дозвілля, Відносини, Жінки, Знайомства
id1594461159 Побачення, Чоловіки, Романтична зустріч, Відпочинок та Дозвілля, Відносини, Жінки, Знайомства

Черкаський зоопарк

Подивитися на представників дикої фауни можна разом з дівчиною, у Черкаському зоопарку. На території близько 4 гектарів мешкає безліч видів тварин, рептилій і птахів. Нещодавно в зоопарку завершили реконструкцію, відкрили нову експозицію «Хижі птахи України», а на початку року з'явилася експозиція «Рисі і леопарди». У зоопарку також можна подивитися на крокодилів, ведмедів, вовків та інших мешканців лісів, степів, річок. Зоопарк відкритий круглий рік.

Обласний краєзнавчий музей у Черкасах

Якщо ви розмірковуєте, куди сходити з дівчиною, в Черкасах на пізнавальну екскурсію, відвідайте Обласний краєзнавчий музей. Майже сторічний досвід музейної справи – це понад 106 тисяч цінних експонатів. Особливо цікава колекція козацької зброї і речей, в тому числі тут зберігаються справжні двері від козацького куреня із зображенням козака Мамая. В музеї ви дізнаєтеся про історію краю, його традиції, побачите унікальні пам'ятники археології та етнографії. Тут дійсно є на що подивитися. 

Унікальною є і зоологічна колекція: тут експонуються близько 4 тисяч пташиних яєць – кладки 138 видів птахів, що мешкають в Україні.
 

Оценка: 5 (голосов 10)
Назад