Посетить эту Анкету   Авторські СТАТТ...  Дата создания: четверг, 7 декабря, 2017 - 22:02

Знайомства Тернопіль. Місця котрі варто відвідати закоханим парам.

Украинский
id1230434458 Романтична зустріч

Знайомства у Тернополі. Якщо ж Ви з Вашою Другою Половинкою вирішили завітати до прекрасного міста Тернопіль, то Вам радимо дізнатися про 10 найгарніших і найвизначніших місць Тернополя!

Тернопіль - це затишне місто на річці Серет. До 1934 р. називалося Тарнополь — на честь його засновника, великого коронного гетьмана Яна Тарновського. У староруські часи на місці сучасного Тернополя знаходилося укріплене поселення Сопільче (Топільче), знищене ордою Хана Батія в 1241 р. На сьогодняшній день це місто стало одним із самих гарних міст України. Якщо ж Ви вирішили завітати з коханою людиною до цього міста, то Вам слід відвідати наступні місця:

1. Тернопільське озеро

Тернопільське озеро або Тернопільський став (до 1991 — Комсомольське озеро)— велика штучна водойма в Тернополі, створена на місці боліт на річці Серет. Йому приблизно стільки ж років, як і самому Тернополю. Гадаємо, певно тут Ви змогли б познайомитися із своєю Другою Половиною

2. Тернопільський замок

Тернопільський замок закладений в 1540 р. великим коронним гетьманом Я. Тарновським на місці староруського поселення Сопільче (Топільче) для оборони польських кордонів від татар. У XVII ст великий коронний канцлер Т. Замойський значно розширив зміцнення, проте в подальші роки вони неодноразово руйнувалися. Зокрема, замок був майже повністю розібраний турками після захвату міста в 1672 р. На початку XIX ст граф Ф. Корітовський побудував на його місці палац, для чого були знесені кріплення, башти і ворота, а будівля огорожена звичайною огорожою.

3. Аквапарк Лімпопо в Тернополі

Площа аквапарку “Лімпопо” – 2700 квадратних метрів. Тут може вільно розміститися 450 чоловік одночасно. У аквапарку три басейни різного типу загальним об’ємом близько 900 кубічних метрів.

4. Острів закоханих

Острів закоханих розташований серед Тернопільського ставу – великого штучного водойма. Сам острів створили під час відновлення ставу після Другої Світової війни. Дістатись до нього можна спеціальним містком, або на човні. Хоча взимку, коли став, зазвичай, замерзає, – можна і пішки кригою.

5. Фонтан Кульбаба

Фонтан реконструйований у 2008 році — додано 4 гейзери.

6. Воздвиженська церква

Воздвиженська (Надставна) церква – самий древній храм Тернополя. Побудована засновником міста, коронним гетьманом Я. Тарновським, на місці староруського храму часів короля Данила Галицького. Церква розташовувалася поряд із західними (Львівськими) воротами Тернополя над ставком (ставом), за що і отримала другу назву “Надставна” або “Церкву над ставком”. У 1627 р. добудована дзвіниця. Використані староруські оборонні архітектурні традиції. У 1959 р. Воздвиженська церква була відреставрована.

7. Єлисейські поля

Такий – собі кавер на знамениту туристичну родзинку Парижу Єлисейські поля придумали тернопільські тинейджери. Чи знає молодь міста про те, що в оригіналі Єлисейські поля – це головний проспект столиці Франції, який простягається аж на 2 км., де ростуть масивні сади і знаходиться паризька резиденція глави Французької республіки? Певно що знають, раз насмілились так назвати два пагорби і невеличку алею парку Шевченка. Тернопільські «Єліся» розташовані поруч сходів – фонтана, за спиною готелю «Тернопіль». Два пагорби, чи то пак «поверхи», як їх називають місцеві тусовщики і нижня алея, що біля набережної парку – це і є заповітний клаптик Парижу.

8. Музей політв’язнів

Створений в 1996 за ініціативою членів місцевих відділень Суспільства «Меморіал» і Союзу політв’язнів і репресованих України. Збір матеріалів і документів, що поклав початок музейної колекції, здійснений членами цих організацій.

9. Водоспад Тернопільський сірий

Один із гарніших водоспадів України.

10. Парк національного відродження

Площа парку «Національного відродження» — 54 га. Закладений у 1978 р., створений методом народної будови, і багато тернополян середнього покоління причетні до цієї справи. Парк відрізняється з поміж інших мальовничим природним рельєфом, чудовими краєвидами, особливим відчуттям простору і світла, яке охоплює кожного, хто зупиняється на оглядовому майданчику з боку проспекту Степана Бандери. Від нього до центру парку веде широка алея, ефектно прикрашена зеленими кулями сформованого граба. Також головним символом цього парку є величний пам’ятник  льотчикам — літак, що височіє на постаменті.
 

Міжнародні Знайомства Dvi Zirky бажають Вам щасливих зустрічей на нашому сайті Dvi Zirky !!!

Оценка: 4.8 (голосов 13)
Назад