Авторські СТАТТІ ПОРАДИ's picture   Авторські СТАТТ...  Date of creation: Tuesday, 6 December, 2022 - 12:21

Найнебезпечніші помилки батьків при вихованні своїх дітей

Ukrainian
id1762372742 Виховання дитини, Діти, Помилки батьків у вихованні дитини, Психолог, Щаслива Дитина, Психологія, Сім'я, Діти

Знайомства в Німеччині.

Тільки на нашому сайті 12dz.com Ви маєте можливість познайомитися з привабливими жінками і заможними чоловіками.
Ловіть свій шанс бути щасливими!

Ласкаво просимо Вас відвідати наші унікальні рекомендовані статті таких категорій як: ПЕРШІ Знайомства за Методом www.12dz.comНайпопулярніші статті сайтуРомантична зустріч та багато інших, де зібрано безліч корисних порад та іншої унікальної інформації.

Найнебезпечніші помилки при вихованні своєї дитини

Будете розплачуватися все життя:

Ці помилки батьків здатні легко зіпсувати життя своїх дітей.

Ставши батьком, кожен дорослий намагається виховати найкращу дитину з усіх дітей. Звідси і з'являються помилки у вихованні, які можуть легко зіпсувати життя чаду, інформує Ukr.Media.

Звички і характер дітей безпосередньо залежать від того, як їх ростили батьки.

У сім'ях з відкритими, підтримуючими і добрими дорослими малюки стають такими ж чудовими особистостями. А ось емоційна відстороненість, завищені очікування від дітей або постійна критика до добра точно не доведуть. Випадково чи ні, але за ці помилки дорослі будуть розплачуватися все життя. Як у жодному разі не можна виховувати улюблене чадо?

Гіперопіка і постійний контроль над дитиною

Гіперопіка у вихованні тільки призводить до серйозних проблем, це не турбота.

Гіперопіка ніколи не призводить ні до чого хорошого. Деякі матусі вважають, що, контролюючи кожен крок дитя, проявляють так турботу і любов. Але насправді дорослі власними руками вбивають спроби дитини стати самостійною. Загрожує це і тим, що чадо буде жити в сімейному гнізді до 40 років, щоразу уточнюючи, а куди після прання ви поклали його штани. Роботою і відносинами доросла людина теж навряд чи обзаведеться. Залишиться сидіти на шиї у батьків, тому як ті не навчили нести відповідальність за свої дії.

Надання занадто великого вибору

Зворотна ситуація — батьки постійно примушують дитину робити самостійний вибір. У якихось не дуже серйозних моментах, наприклад при замовленні страви на обіді в ресторані або при визначенні з кольором гумових чобіт в магазині, надання такої можливості корисно. Воно допоможе сформувати у малюка уявлення про себе і свої бажання. Але ось коли дорослі переборщують і вимагають визначитися з чимось дуже серйозним, велика кількість варіантів дитини просто лякає. Маленька людина не зможе визначитися або ж почне нервувати і боятися помилитися.
 

 

id403054957 Найнебезпечніші помилки батьків при вихованні своїх дітей

Сильна критика на адресу малюка за помилки

У жодному разі не можна занадто сильно критикувати дитину за помилки.

Це одна з поширених помилок у вихованні. Хіба дорослі не допускають промахів? Вимогливість до маленької людини змусить її відчувати тільки стрес і намагатися підлаштовуватися під бажання батьків. Дитина побоїться ризикувати, адже можна отримати потім догану за невдачу, як результат — вона просто закопає себе справжнього. Найчастіше в зайвій критиці вихователі нав'язують чаду свої слабохарактерність і низьку самооцінку.

alteSvit.com

Покарання мовчанням та ігноруванням

Після таких "виховних" заходів у людини з'являються психологічні травми. Коли тато або мама перестають звертати на дитину увагу, мовчать і ігнорують, емоційно її катують. Якщо малюк поводиться навмисно не так, як ви від нього хочете, це не завжди погано. Ви ж різні особистості, дайте свободу самовираженню. Крім того, такі витівки можуть бути криком про допомогу. Тому з дітьми, та й з дорослими теж, завжди потрібно розмовляти і спокійно обговорювати ситуацію. Травма, отримана від мовчання батьків, буде переслідувати і вас, і дитину все життя.

 

id939554269 Виховання дитини, Діти, Помилки батьків у вихованні дитини, Психолог, Щаслива Дитина, Психологія, Сім'я, Діти

Маніпуляції дитиною

Не хочете зламати чаду психіку і життя? Тоді забудьте про маніпуляції.

З усіма можна домовитися, тому вдаватися до маніпуляцій — огидно. Коли батьки — ті, хто повинен забезпечувати малюкові безпеку існування, балувати теплотою і увагою, несподівано говорять про кінець всього цього, з'являється страх. Втратити любов мами і тата — найнеймовірніше для дитини. Звичайно, той в жаху постарається виконати все, що від нього вимагають. Так, підпорядкувати своїй волі маніпуляціями легко, але це сильно відіб'ється на психіці і сприйнятті світу малюком. І, швидше за все, на ваших взаєминах з ним теж.

Відсутність особистих кордонів в сім'ї

Багато хто, досі ведуть суперечки про те, що в їхньому будинку стукати в кімнату до дитини — нерозумно. Як і запитувати дозволу, чи можна її обійняти або поцілувати. Звичайно, в кожній родині свої межі дозволеного, всі вчинять так, як вважають за потрібне. Однак хочемо попередити: якщо у малюка зовсім не буде особистого простору або можливості відстояти межі, наслідки виявляться плачевними. У дорослому житті така людина буде регулярно скорочувати дистанцію в спілкуванні з іншими в невідповідні моменти. Що може спровокувати труднощі в побудові взаємин як романтичних, так і дружніх, і ділових.
 

Average: 5 (13 votes)
Go Back