Авторські СТАТТІ ПОРАДИ's picture   Авторські СТАТТ...  Date of creation: Sunday, 13 December, 2020 - 17:32

Грудень і корисні овочі та фрукти

Ukrainian
id1670075963 Їжа, Овочі, Фрукти
id1046627045 Їжа, Овочі, Фрукти
id1425943252 Їжа, Овочі, Фрукти

Настала зима,

і продуктів, в яких багато вітамінів наш організм отримує все менше і менше.

Але є такі овочі та фрукти, які особливо корисні в грудні.

Накопичених з літа корисних речовин і мікроелементів до літа стає все менше в наших організмах. І поповнюються ці запаси за рахунок тих продуктів, які є звичними для нашого зимового столу. Ось тільки з кожним місяцем зберігання овочів і фруктів корисних речовин в них залишається все менше і менше. Але є деякі продукти, які особливо корисні в грудні, і вони обов'язково повинні бути у твоєму раціоні.

Мандарини

Маленькі помаранчеві кульки цитрусових - мандаринки - в нашій країні традиційно асоціюються з груднем і близьким Новим роком. Ми любимо їх за той тонкий аромат, який неможливо ні з чим сплутати, і неймовірний смак. Крім смакового задоволення, в цих цитрусових багато вітаміну С. Саме зараз запаси в організмі значно падають (тому й хворіємо часто). Так що не скупись і побалуй себе мандаринками.

Грецькі горіхи

Волоські горіхи зараз якраз знаходяться на піку корисності своїх властивостей. У них багато легко засвоюваних жирів, амінокислот, білки і вуглеводи. А ще у них багато вітамінів А, Е, F, групи В. Завдяки своєму складу ці горіхи є прекрасним протизастудним і загальнозміцнюючим засобом.

Перед тим, як запропонувати волоські горіхи домочадцям, попередньо їх просуши в духовці. А ще їх можна додавати в різні страви, наприклад, в салати, в соуси, випічку.

Також рекомендуємо:

Перші Real Знайомства Dvi Zirky Україна

id274242084 Грудень і корисні овочі та фрукти
id143593546 Грудень і корисні овочі та фрукти
id1804197599 Грудень і корисні овочі та фрукти

Броколі і цвітна капуста

Будь-яка капуста найбільш корисною стає після перших заморозків. Це ж стосується і броколі з цвітною капустою. У них багато вітаміну С і К, які сприяють кращому виробленню в організмі так необхідного в зимовий час вітаміну D. А корисні мінеральні речовини, що знаходяться у великій кількості в цих представниках хрестоцвітних, допомагають імунітету працювати злагоджено і захищати організм від інфекцій.

Гранат

Плоди граната багаті антиоксидантами і калієм. І завдяки цьому він є прекрасним засобом, яке відмінно підіймає настрій.

А ще ягідки граната - це відмінний засіб, який допоможе впоратися з анемією, адже в ньому багато заліза і вітаміну С, які відмінно доповнюють один одного. Зернятка граната можна додавати до м'яса, в салати, в йогурти.

Також рекомендуємо:

Щасливі сільські знайомства | Львівська область | Дві Зірки

id2126967038 Їжа, Овочі, Фрукти
id1222837682 Їжа, Овочі, Фрукти
id1485601849 Їжа, Овочі, Фрукти

Гарбуз

У грудні гарбуз теж перебуває на піку своєї користі. А ще він малокалорійний. Тому, якщо мрієш схуднути, сідай на гарбузову дієту. Давно вже доведено вченими, що завдяки своєму складу, страви з гарбуза допомагають впоратися з безсонням, заспокоїти нерви, підняти настрій. А це саме те, що потрібно в грудні.

Якщо вибрати солодкі сорти, то її можна вживати в сирому вигляді, тоді всі корисні речовини збережуться набагато краще, ніж в тушкованому або вареному. Зі свіжого гарбуза можна готувати соки з м'якоттю, смузі, салати. А якщо тобі не подобається такий смак, то гарбуз можна запекти з медом, приготувати гарбузові супи та каші, маффіни, кекси і безліч інших чудових страв. До речі, варення з гарбуза з апельсинами просто дивовижне.

Також рекомендуємо:

Знайомства для шлюбу

Average: 5 (42 votes)
Go Back