Авторські СТАТТІ ПОРАДИ's picture   Авторські СТАТТ...  Date of creation: Tuesday, 27 December, 2016 - 21:23

Психологія відносин у сім'ї

Ukrainian
id1365965026 Сім'я, Діти

Сім'я - це найголовніше, що тільки може бути в кожної людини. Проте, бувають різні ситуації, котрі можуть прзвести до небажаних скандалів і нарушення спокою. Як зберегти мир в сім'ї ?

 Чому ж так відбувається: дві люблячі один одного людини часом лаються і скандалять?
 Існує красива легенда про те, що найдавніший чоловік був двостатевою істотою. В силу своєї могутності він захотів володарювати над усіма богами, і тоді Всевишній розділив людину на дві частини. З тієї пори частини під назвою "Чоловік" і "Жінка" бродять по світу в пошуках своєї другої половинки. Якщо Ви зустріли свою половинку, слід не забувати, що чоловік і жінка - це дві протилежності і у них різна психологія.
Чоловік - добувач, годувальник і захисник своєї сім'ї.
А жінка - берегиня вогнища, творець духовної атмосфери близькості і турботи про дітей і чоловіка.
Причин для конфліктів може бути маса. Починається з "не так" сказаної фрази, у відповідь чується фраза голосніше, а їй у відповідь - фраза "гаряче" і т.д.

Тому, перше правило світу в сім'ї: не піддавайтеся своїм емоціям і не підвищуйте голос, якщо Ваш партнер трохи розлютився. Дратівливим фактором для нього може бути втома, а може його висловлювання здалися "гострими" від того, що втомилися Ви. У будь-якому випадку, в словесну перепалку ви не відпочинете, а тільки витратите більше енергії. Постарайтеся зберегти спокій і перечекати дратівливість співрозмовника.

Правило друге. Ніколи не "прикрашайте" свою промову нецензурними висловлюваннями, тим більше в конфліктах - це викликає тільки велику агресію у розгніваного співрозмовника.

Правило третє. Ні в якому разі не ображайте партнера. Сварка пройде, а образи, почуті в свою адресу, будуть ще довго залишатися в пам'яті і ставити під сумнів світлі почуття. А на тлі цього може розвернутися новий скандал.

Правило четверте. Якщо Ваш партнер в процесі розмови починає дратуватися і Ви бачите, що назріває конфлікт, знайдіть в собі сили не відповідати йому взаємністю. Скажіть у відповідь що-небудь ласкаве, дивлячись йому в очі - це моментально пом'якшить його ставлення до Вас.
І, нарешті, п'яте правило. Щоб уникнути сварок і скандалів, завжди намагайтеся уникати суперечок шляхом дискусії. У суперечці звичайно народжується істина, але пам'ятайте - мирними переговорами можна вирішити будь-яку проблему.

У сварках, потрібно вчасно зупинитись, адже довготривалі сварки, необережно кинуті слова від гніву, можуть залишити глибоку рану на серцях рідних людей.

Average: 5 (111 votes)
Go Back